Energetische transitie of een shift in bewustzijn en hoe je daarmee omgaat

Een shift of een transitie

Het kan zomaar ineens of heel geleidelijk gebeuren.

Niet iedereen heeft het meteen in de gaten. Maar energetische shifts vinden eigenlijk steeds plaats. En op dit moment lijkt er een overvloed aan mensen te zijn waar dit bij gebeurt.

Wat is een transitie of een shift?

Wanneer je een transitie ervaart ga je langzaamaan doorzien dat jij niet datgene bent wat je altijd dacht. Dit kan je onder andere ervaren doordat je waarden en normen niet meer bij je lijken te passen. Je krijgt steeds meer een gevoel van eenheid. Met mensen, dieren, omgevingen, jezelf en de natuur. Dit kan heel mooi, diep en licht en spiritueel voelen. Maar het kan je ook enorm desoriƫnteren ten op zichte van je huidige leefwijze. En daardoor kun jij je verloren en soms ook depressief voelen.

Want wat is er nog waar van wat je dacht dat waar was?

De patronen, aannames en verwachtingen vallen weg. Dus wat blijft er dan nog over? Soms is dit beangstigend en ontstaat er een soort reflex. Alsof het oude nog zou kunnen passen… Maar wanneer je door de illusie heen begint te zien is er geen weg meer terug.

Wat gebeurt er als dit niet meer past?

Wat je kunt ervaren is een soort vacuĆ¼m waarin je veel voelt. En daarmee bedoel ik een heel intens voelen. Een sensatie in je lichaam, van binnen, maar vooral energetisch. Je gaat (weer) steeds meer voelen wat er altijd al geweest is. Namelijk de eenheid van ons bestaan. Je kijkt als het ware door de sluier van de droom heen. Maar je kunt nog niet zien wat er werkelijk is. Het kan het beste omschreven worden als sensaties en observaties dan dat de ogen werkelijk iets nieuws zien.

Je lichaam is je voertuig, je gids. Die is leeg en ontvankelijk voor wat er gebeurt. Het is vooral je geest (mind) die misleidt wordt. Omdat je geest functioneert vanuit controle. Het weet waar het aan toe is, en waar het naartoe gaat. Zodat je leven overzichtelijk en behapbaar kan zijn.

Nu staat alles op een heel onevenwichtig punt, waar het alle kanten op kan gaan. En vanaf dit punt is het onmogelijk voor de geest om te doen wat het graag doet. Namelijk de controle houden. Uit angst dat dingen niet gaan zoals het zou ‘moeten’ gaan.

En wat doe je dan?

Er is niet een manier om hiermee om te gaan. Iedereen is anders en heeft andere energetische, emotionele en fysieke patronen. Maar wat er kan gebeuren is dat je energie en focus steeds weer naar binnen gaan. Het is net of iedere sensatie wordt gereflecteerd. En in plaats van te verdedigen wat je voelt of ervaart, blijft het bij dit te laten. Je hoeft er niets mee. Er is niemand die ervaart en voelt zoals jij doet. Het gaat niet om het accepteren of het veranderen. Het enige dat gebeurt, gebeurt.

Een shift.

Transitie.

In Bewustzijn.

Share