Het is energie die altijd stroomt en de gekste dingen te voorschijn tovert

Energie werkt voor je. Of je daar nu in geloofd of niet, het werkt.

Wat is energie? Lees mijn bericht over Prana en levensenergie.

Kijk naar deze foto. Ik heb deze foto gemaakt van een grote oude boom in Portugal. De bast was van de stam af. Wat ik daardoor aantrof waren hele bijzondere patronen. Hoe die zo zijn geworden dat weet ik niet, ik ben geen bioloog. Maar het is net een juweel dat tevoorschijn komt.

Het is energie in beweging

En dat gebeurt er met jou ook. Niet mét jou, maar met het lichaam dat jou draagt en de geest die zich door jou uitspreekt.

Alleen kun je dat zelf niet zien met je ogen. Maar je kunt het wel voelen. Als je observeert wat er energetisch gebeurt met je lichaam. Wanneer je dingen eet, of je in een bepaalde omgeving bent, of je in een gezelschap bent. Energie omgeeft je, en jij straalt energie uit.

Het is ongelofelijk hoe onze wereld is opgezet. Want alles dat aanzien heeft en waar men vooral naar verlangt is de vaste vorm. Materie en wereldse zekerheden. Terwijl we zo vaak niet zien of vergeten dat alles vergankelijk is. Ook ons lichaam, die net als deze prachtige bast zal vergaan. Wij zijn hier maar tijdelijk, en vaak te kort om te beseffen in wat een mysterie het leven zich afspeelt.

En ook als het er misschien niet altijd even mooi eruit ziet…

Het zegt niets over de unieke kwaliteiten die zich door jou uitdrukken.

Maar gelukkig zijn er steeds meer mensen die zich minder en minder van anderen aantrekken. En hun vreemde, prachtige ideeën en vormen met ons delen. En dat is fantastisch. Daardoor kunnen we elkaar herinneren hoe authentiek we zijn en zien en voelen dat daarin de verbinding ligt.

Share