De uitdaging van vandaag is……

Iedere dag staan we vaak voor dezelfde uitdagingen.

Hoe kom ik de dag door?
Wat kan ik vandaag voor elkaar krijgen?
Kom ik eindelijk verder in mijn relatie?
Wat zullen we vandaag weer n’s eten?
Waar gaat dit (mijn leven) heen?

Dit en meer van deze vragen komen meerdere keren per dag bij iedereen naar boven.

En dat is niet zo vreemd. We kunnen vaak niet zien waar we ons bevinden, we voelen niet wat we voelen en daardoor weten we niet wat we weten. En dan heb ik het over mensen, niet de kleine beestjes, insecten of rondkruipende dieren. Die door hun kleine afmetingen niet ver kunnen zien (zoals een mens kan), en zich toch bevinden waar ze zijn, doen wat ze doen, en eten wat ze weten…

Het enige dat ons in de weg zit zijn de gedachten dat het allemaal anders moet. Niet zien wat er werkelijk is maakt dat je vaak lang(er) lijdt dan dat je “gewoon” doet en voelt en reageert in het moment waar jij je begeeft. Hierdoor houden de vragen je blijvend bezig. Terwijl je handen ondertussen al van alles hebben gedaan, je lichaam alles heeft gevoeld, gedachten komen en gaan en je leven is wat er nu gebeurt.

Zo simpel.

Ja.

Share